Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Zene az esküvőn 1.rész - A dj

 fotó: Wertán Botond

Az esküvőn a zenét zenekar vagy dj szolgáltatja. Az a tapasztalat, hogy inkább a dj az, akit a párok előnyben részesítenek. Ennek több oka  is lehet: a szolgáltatói létszám, helyigény, repertoár stb.

Egy dologban viszont megegyeznek: a jó zene feledteti a gondokat (csúnya az idő, nem ízlett mindenkinek a vacsora, szorítja a cipő a lábunkat)

Ez alkalommal a jó dj ismérveit osztom meg veletek:

- miután megismerte a pár elképzeléseit, a vendégsereg összetételét, korra és nemzetiségre való tekintettel, tanáccsal látja el a házasulandókat, akik életében ez lesz az eső ilyen esemény. A pár általában közösen dönt a zenével kapcsolatban. Az is jó, ha a két félnek különböző a zenei ízlése, mert így még egyedibbé és személyesebbé válik ez a nap.

               

               fotó: Karczag Dániel

- figyelembe veszi, hogy mi az, amit a pár határozottan nem szeretne hallani az esküvőjén pl.: vonatozós vagy mulatós zene. Segítséget nyújt abban, hogy mihez mi illik, vagy mi az, amit hanyagolni kell.

- az esküvő napján időben megérkezik, hogy beállítsa hang és fénytechnikát. Alaposan bejárja a teret, hogy jó legyen a hangosítás a terem minden szegletében. Igény esetén, külső helyszínen is.

- olyan esküvőket is megvalósít, ahol még nincs még  helyszíni tapasztalata, mert előzetes helyszínbejárást végez, ahol meggyőződik a tecnikai adottságokról (milyen az energia ellátás, van-e esetleg nagyfeszültségű áram, felméri a terem hang- és fénytechnikai igényeit).

- attól függően, ahogy az esküvő során követik egymást az események (polgári szertartás, vacsora, beszédek, nyitótánc, buli, tortavágás stb..) fogja összeállítani a lejátszási listáját. Az étkezések során nem pörgős, hanem a beszélgetéshez megfelelő blokkot fog választani.

 

fotó: Greguss Tamás                                                                                                      fotó: Erdélyi Gábor

- a vendégsereg összetétele, kora és nemzetisége is fontos számára. Olyan dalokat választ, amelyek biztosítják mindenki szórakozását. Egy angol-magyar esküvőn nem sokat jelent a külföldieknek egy Neoton Familia szám, de jó, ha belelátnak a másik nép „kultúrájába”.

- folyamatosan része az esküvőnek. Tudja, hogy mikor kell felpörgetni a hangulatot, és mikor kell hagyni egy kicsit szusszanni a társaságot. Ezzel, mint egy karmester folyamatos ívet ad a bulinak.

- mindig profi felszereléssel dolgozik, gondolva az estleges meghibásodásokra.

- nagyon fontos még, hogy jól tudjon együttműködni az esküvő során a különböző szolgáltatókkal, még akkor is, ha ez az első közös munkájuk. A tökéletes nap létrehozásában egy csapatként kell dolgozniuk.

- végül, de nem utolsó sorban a dj a vendégeket és nem magát szórakoztatja. Szerves része az esküvő lüktető masszájának.

Paál Márton – Dj mSound, azon lemezlovasok közé tartozik, aki megfelel minden leírt elvárásnak, és a buli végén azt érzed, hogy egy baráttal is gazdagodtál.

„Hiszem, hogy a minőségi zene, egy kellemes környezetben összehozza az embereket”  by Paál Márton                                                            

                                        

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

Esküvői válogatások