Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Segítség menyasszony lettem 1. rész

 

1. rész - Tanácsok a menyasszonyi ruha kiválasztásához testalkat alapján.

 

Csodálatos dolog, amikor a szeretett férfi megkéri a kezünket, de amikor felszáll a rózsaszínű köd az örömmámorból hirtelen ránk tör a kétségbeesés. Hol és hogyan válasszak magamnak esküvői ruhát? Valljuk be ez az elsődleges, amit az esküvővel kapcsolatban el szeretnénk intézni. Mi nők szeretjük a szép ruhákat, divatot és a menyasszonyi ruhákat kiváltképp. Erre vágyik minden nő kislánykora óta. Most viszont, amikor elérkezett a pillanat tanácstalanul állunk és nem tudjuk, hogy mi a teendő. A rengeteg menyasszonyi ruha szalon, esküvői magazin, internetes oldal sem könnyítik meg a helyzetünket. Milyen szempontok alapján válasszuk ki a számunkra tökéletes ruhát?

Különböző testalkattal rendelkezünk, és ennek megfelelően kell kiválasztanunk az ideális modellt. Általánosan elmondható, hogy a magyar nők nagy többsége keskeny derékkal, szélesebb csípővel és erősebb combokkal rendelkezik.

 

Testalkatok

Körte alkat: Az ebbe a típusba tartozó nők válla keskeny, kicsi vagy közepes mellel rendelkeznek és a csípőjük szélesebb. Tehát az alsó rész szélesebb, mint a felső, így körte alakot formáz. Ami jól áll, ha hangsúlyozzuk a keskeny vállakat és a vékony felsőtestet pántos felsőrésszel vagy ejtett vállú ruhával. A szoknya pedig legyen lefelé fokozatosan bővülő. Kerüld az egyenes vonalú és rövid ruhákat.

 

           

     Daalarna-Pearl Colletion

Alma alkat: Általában gömbölyűség jellemzi mindenhol. Kerek arc, szélesebb nyak és váll, lapos fenék, teltebb mellek a derékvonal viszont nem hangsúlyos. A lábaik viszont jellemzően formásak. Ami jól áll, ha a ruhának V kivágása van ezzel is optikailag nyújtva a testet, a vállakat finom ujjal fedjük, hangsúlyozzuk a csípővonal keskenyebb részét és fokozatosan bővüljön a ruha alja. Kerüld a ruhákat, amelyek kiemelik a szélesebb részeket, és combnál vagy térnél kezdenek bővülni mint, a sellő típusú ruhák.

 

   

 

Fiús alkat: Jellemzően telt nyakkal, átlagos mellekkel, szélesebb háttal, hosszú lábbakkal és karokkal és nem határozott derékvonallal rendelkezik. Ami jól áll, a karcsúsított, mély kivágású felsők. A szoknyarész pedig csípőnél szabott legyen ezzel derekat képezve. A karcsúságot kiemeli még a hosszú, földig érő ruha. Kerülni kell azokat a ruhákat, amelyek magas derékkal rendelkeznek és bő felsőrésszel.

 

Daalarna-Pearl colletion

 

Homokóra alkat: Ez a tökéletes női alkat, ideális méretekkel elsősorban a testarányokra gondolva. Egy 70 kg-os nőnek is lehet homokóra alkata, amennyiben a vállai és csípője egy vonalban van ehhez pedig van egy határozottan karcsú derék. Ilyen arány pl.:90-60-90. Ez az alkat minden nő álma. Kerüld a bő, fodros ruhákat, amelyek erősítik, és nem kiemelik a szép gömbölyű formáidat.

 

                         

 

Ha magas vagy leginkább az egyszerű, hosszú ruhákat válaszd, figyelve a ruha ujjára. Fontos, hogy meddig ér nehogy úgy tűnjön, hogy kinőtted a ruhát.

                                                   

Ha alacsony vagy akkor pedig kerüld a túl hosszú ruhákat, amely még alacsonyabbnak mutat majd. Ideálisak az A vonalú ruhák.

Teltebb alkatnál az empire stílusú ruha a legjobb választás, amely mell alatt van szabva és fokozatosan szélesedik.

Nagy melleknél érdemes a dekoltázsnál finomabb vágású ruhát választani, mert ez így is hangsúlyos lesz.

Jó ha tudjuk, hogy mi az, amit nem szeretnénk és mi az, amire hangsúlyt szeretnénk fektetni valamint, vegyük figyelembe a saját testalkatunkat. Ha ezeket a szempontokat betartjuk, akkor már nem hibázhatunk.

Fontos, hogy érezd jól és gyönyörűnek magad a kiválasztott ruhában!

 

 Folytatjuk…

 

Forrás: www.daalarna.hu , pinterest

           

Esküvői válogatások