Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Segítség menyasszony lettem 3. rész

 

Hol és kivel szerezzük be a menyasszonyi ruhánkat

 

Több lehetőség is van jelenleg arra, hogy honnan szerezzük be a menyasszonyi ruhánkat.

  • Internetes portálok

Valószínűleg itt találhattok a legkedvezőbb árban ruhákat, de sok esetben csalódással végződik az ilyen vásárlás. Ezek a kereskedők általában a nagy divatházak modelljeinek utángyártott változatait kínálják számunkra az eredeti ár töredékéért. Sok esetben az eredeti képet tűntetik fel annyi változtatással, hogy a modell fejét nem mutatják. Ezzel elkerülve az esetleges jogi következményeket. Biztosan akad pozitív példa is, de a próba nélküli vásárlás úgy, hogy nem láttuk a ruhát mindig kockázatos dolog. Természetesen lehetőséget adnak ezek a cégek a termék cseréjére, de ez idő igen hosszú a földrajzi távolságból adódóan. Meggondolandó, hogy viszonylag alacsonyabb költségű ruha miatt érdemes-e kockáztatni éppen egy ilyen kivételes alkalom kapcsán?

                                                      

 

  • Menyasszonyi ruha szalonok

Megkülönböztetünk különböző rendszerben működő üzleteket. Vannak olyanok, amelyek több divatház termékeit is forgalmazzák és vannak, akik egy márka teljes kollekcióját vonultatják fel. A szalonokban lehetőség van a különböző típusú modellek felpróbálására. Sokszor előfordul, hogy a menyasszony álmai ruháját egy katalógusban vagy az interneten pillantja meg, később, próba alatt azonban kiderül, hogy nem ez a legelőnyösebb modell a számára.. Ezért is érdemes több típust megpróbálni. Jó, ha a szalon lehetőséged ad a fotózásra, hogy otthon újra megnézhessük a felpróbált ruhákat.

                      

  • Egyedi tervezésű menyasszonyi ruhák szalonjai

Az igazság az, hogy nincs két egyforma mérettel rendelkező ember így menyasszony sem. Még két azonos magasságú és súlyú nőnek is eltérőek lehetnek a testarányai. pl.: hosszabb láb vagy magasabb derék. Ha valakinek akár csak egy mérete is kiugróan eltér a konfekció mérettől például nagyobb mellek, akkor már számára nem annyira egyszerű megtalálni az ideális ruhát. Ebben az esetben is kiváló megoldás lehet, ha egy divattervező készíti el számára az egyedi ruhát, amely a menyasszony saját méretére készül. Arra is lehetőség van, hogy menyasszony álom modelljét készítse el némi változtatással, hogy az számára tökéletes legyen.

                                                                                                             

Azt mondhatjuk, hogy akkor sikerült megtalálni a számunkra tökéletes modellt, ha a környezetünk, minket dicsér a ruhában nem pedig a ruhát!

 

Ki legyen jelen a menyasszonyi ruha kiválasztásakor?

Legtöbb esetben az ara barátnőivel és vagy édesanyjával indul el erre a fantasztikus programra. Lényeg, hogy ne legyenek túl sokan, mert a sok eltérő vélemény nem fogja megkönnyíteni a választásunkat. Valamint az is igaz, hogy az anyák elfogultak a lányaikkal kapcsolatban (amit teljesen megértek). A legideálisabb, ha egy stylist vagy esküvőszervező van segítségünkre a választásban. Így biztosak lehetünk abban, hogy sem, női féltékenység sem,elfogultság nem gátol majd bennünket abban, hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb ruhát valamint, szakértő segítséget kaphatunk!

A ruha választást befolyásolhatja az esküvő helyszíne is

Más jellegű ruha illik egy elegáns, bohém, tengerparti és különböző tematikájú esküvőkhöz. Amiről pedig nem szabad megfeledkeznünk, hogy amennyiben egyházi szertartás is lesz, akkor az öltözetünk feleljen meg az elvárt szabályoknak. Mély dekoltázs, fedetlen vállak nem illendőek illetve, nem megengedettek a templomban. Hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket boleróval vagy stólával tegyük szolidabbá a ruhát.

                         

A vőlegény öltözete

Sok esetben hajlamosak vagyunk megfeledkezni a férfi ruházatáról, pedig ez az ő nagy napja is. Jó, ha a két öltözet stílusában vagy színeiben harmonizál egymással. A képeken nem csak a menyasszony lesz megörökítve hanem, a pár együtt.

                     

Ha mindezeket az ismérveket (1-3.rész) szem előtt tartjuk akkor, A SIKER GARANTÁLTAN NEM MARAD EL.

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

Forrás: Pinterest

Esküvői válogatások