Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Koszorúslányok és nyoszolyófiúk

Nagy öröm, ha felkérnek minket rokonaink, barátaink ezekre a szerepekre, de hogy milyen teendőink lesznek, azt nem mindig tudjuk.

  • Koszorúslányok

Ők általában a menyasszony barátnői, akik még nincsenek férjnél. A hagyomány szerint feladatuk, hogy megtévesszék az ártó szellemeket, ezért hasonlóan díszes ruhát viseltek, mint az ara.

Szerepük:

- az esküvő előtti leánybúcsú megszervezése.

- mivel ők lesznek az ifjú hitves kísérői, felvezetői így a legfőbb hangsúly a ruházatukon van. Ez lehet egyforma színű, de különböző fazonú vagy akár megegyező szabású, de egy szín különböző árnyalatai. A lényeg, hogy összhangban legyenek a menyasszony öltözékével és a dekorációval.

             

- a haj és smink is legyen egységes, visszafogott. Sok képen fognak szerepelni, ezért is fontosak a részletek.

- a menyasszony öltöztetésében is segíthetnek, ezzel már ráhangolódva a napra. A lányság utolsó óráit a barátnőkkel tölteni a meghitt pillanatok egyike.

- az esküvő során nem lesz túl sok szerepük, hiszen az esküvőn résztvevő profi szolgáltatók (ceremóniamester, esküvőszervező, fotós, videós, dj, dekoros) végzik a munkájukat, így a koszorúslányok nyugodtan átadhatják magukat az önfeledt szórakozásnak.

A koszorúslányok lehetnek kicsi lánykák is, akik a menyasszony felvezetői, sziromszórói a templomban.

 

  • Nyoszolyófiúk

A vőlegény legjobb barátai vagy kollégái is lehetnek. Róluk az esküvők során kevés szó esik pedig, talán a több feladatuk van, mint a koszorúslányoknak.

Szerepük:

- egy felejthetetlen legénybúcsú megszervezése  (lehetőleg ne a Másnaposok c. filmből merítsenek ötleteket!)

- ők a vőlegény cinkostársai a szervezés és az esküvő alatt. Komoly támaszt jelentenek, ha elbizonytalanodna az ifjú férj, hiszen a házasság számára is komoly döntés. Valljuk be, hogy ez az ünnep a Nőről szól, ilyenkor jól ellensúlyozhatja ezt a férfi baráti társasága.

- fontos az egységes kinézet, akár lehetnek vicces kiegészítőik is.

- amire sokan nem gondolnak, hogy nagy segítség lehetnek a vendégvárás során, mivel sok mindenkit ismernek a meghívottak közül.

- a túlzottan vidám hangulatú vendégek kikísérése a levegőre a buli alatt, hogy elejét vegyék nem kívánt eseményeknek.

- remek színfoltja lehet a napnak, ha valamilyen közös meglepetést ötletelnek ki a pár részére (vicces tánc vagy slide show a pár mulatságos pillanataiból).

A nyoszolyófiú lehet elegánsan felöltözött kisfiú is, aki a gyűrűket adja át a ceremónia alatt a párnak.

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

képek forrása: https://hu.pinterest.com/mseweddings/

 

Esküvői válogatások