Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Kit hívjak az esküvőre?

Az esküvő legköltségesebb eleme az étel- és az italfogyasztás, amely függ a résztvevők létszámától. A meghívottak száma sok fontos tényezőt befolyásol az esküvőn: a helyszínválasztás, (kis létszámú esküvőknek egy kisebb helyszín is megfelelő) az étel- és az italfogyasztás költsége, a meghívók, köszönő ajándékok, asztaldekorációk száma stb., ezért a lista összeállítása nagyon alapos körültekintést igénylő feladat.

A legjobb, ha a pár külön-külön elkészíti saját listáját, majd a kettőt összevetve kialakítják a közös névsort.

Segítség a lista összeállításához:

  • Rokonok

Azt gondolom, hogy nem itt kell a megszorításokat legelőször alkalmazni. Az se okozzon ellentétet köztetek, hogy kinek mekkora a rokonsága. Haladjatok a szűk családtól a távolabbi rokonok felé a névsor összeállításakor. Az is lehetséges, hogy vannak olyan rokonok, akikkel már régen nem találkoztál és ennek oka csupán, hogy elsodort benneteket az élet, de ettől még fontosak a számodra. Ez az alkalom épp jó lehet az újbóli találkozásra.

  • Kollegák

Ez komoly fejtörést okoz, ha már régen dolgozol egy nagyobb cégnél, hiszen úgy kell megoldani, hogy ne legyen sértődés azok részéről, akik nem kerültek fel a listára. A legegyszerűbb, ha a ceremóniára mindenkit vendégül láttok viszont, az azt követő bulira már csak a belső körös kollegákat hívjátok. Attól, ha nem hívod meg a főnöködet még nem leszel kevésbé jó munkaerő!

  • Gyerekek

Örök téma, hogy legyenek-e gyerekek az esküvőn? Nem biztos, hogy jó ötlet, ha a meghívóban kikötöd, hogy a szülők a gyerkőceik nélkül érkezzenek. Tény, hogy sok esetben nem éppen kellemes percek okozója egy síró gyerek a templomban, vagy az asztal körül szaladgáló gyerekek az étteremben. Hogy ezt elkerüljétek érdemes 10 gyermek feletti létszámnál animátort felkérni a foglalkoztatásukra.

  • Messziről érkezők

Nem pénztárcakímélő a távolról érkező vendégek elszállásolása sem. Ezt a költséget vállalhatjátok ti is, illetve az is megoldás lehet, hogy nászajándék fejében fizessék maguknak a meghívottak.

képek forrása: https://hu.pinterest.com/jzsadzsi/

Gyakori kérdések a meghívóval kapcsolatban:

1., Mit tartalmazzon a meghívó:

- meghívó szó - a pár

- meghívott megszólítása (Ön vagy Önt és kísérőjét)

- az alkalom, aminek kapcsán rendezik az eseményt (Esküvő)

- rendezvény időpontja, helye

- előírt öltözék – ha ez nincs feltűntetve, akkor a rendezvény jellegétől függően, illetve a kezdés időpontja szerint kell öltözködni. Előírások lehetnek: White tie vagy Formal; Black tie vagy Semiformal; Informal vagy Sötét öltöny; és Casual.

- a kártya alján cím és telefonszám, hogy a meghívó kézhezvétele után visszajelezzenek a részvételről (RSPV). Esetlegesen csak azok visszajelzését várjátok, akik nem tudnak megjelenni. Egy rövid határidejű szervezés esetén csatolhattok egy kérdőívet, amelyet kitöltve kell visszaküldeni (akár elektronikusan is). A kérdőív tartalmazhatja, hogy meg tud-e jelenni, lesz-e kísérője, ha igen akkor mi a neve, csak a ceremónián vagy az azt követő vacsorán is részt tud venni, van -e bármilyen ételallergiája, vagy étkezési szokása?

meghívók:http://www.amare.hu/

2, Mikor kell kiküldeni a meghívót:

Ez függ az esküvő időpontjától, mert egy nyári esküvő kapcsán számítani kell arra, hogy a meghívottjaink tavasszal tervezni kezdik a nyári szabadságukat illetve megteszik a foglalásaikat is. Tehát ebben az esetben jó már kora tavasszal kiküldeni a meghívókat. Egyéb esetekben átlagosan 2 hónappal az esemény előtt elegendő.

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

 

Esküvői válogatások