Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Kényeztető nap az esküvő előtt: A Fodrász

Mikor már minden részlet a helyére került (helyszín, meghívó, szolgáltatók, ruha stb…) jöhet az egyik legélvezetesebb program, a menyasszonyi (próba)frizura elkésztése. Azt szoktam javasolni menyasszonyaimnak, hogy néhány képet gyűjtsenek össze a számukra leginkább tetsző hajakról. Erre a célra nagyon sok segítséget kaphattok a Pinteresttől https://hu.pinterest.com/mseweddings/. Túlzás nélkül állíthatom, hogy szolgáltatóim nem csupán kiemelkedő képességű szakemberek, de végtelenül rokonszenves, kedves emberek is. Közéjük tartozik Heiszler Ivett haj staylist  és csapata. 

          

 Ivett, mesélj magadról, mikor kezdeted és miért ezt a hivatást választottad?

Immáron 10 éve dolgozom a szakmában, most már fodrászmesterként. Azon szerencsés kevesek egyike vagyok, aki azt csinálja, amit gyerekkora óta szeretett volna. Aki minden nap jókedvűen kel fel, és este elégedetten fekszik le, mert pontosan ott van, ahol lennie kell, és azt csinálja, amit imád. Amikor ezt a hivatást választottam, akkor még nem sejtettem, hogy egy jó szolgáltatás mennyi apró elemből tevődik össze. Képességet éreztem magamban az emberi személyiségekhez való kitűnő alkalmazkodáshoz. Aztán ahogy teltek az évek, a rengeteg gyakorlás, továbbképzés és a szakmai alázat egyre jobb szakemberré kovácsolt.

 Mikor nyitottad meg a szalont és miben más mint a többi?

Ahogy említettem, szakmai "utam" során kitapasztaltam, hogy mitől lesz egy szolgáltatás igazán profi, mi kell ahhoz, hogy vendégeink élményként éljék meg a nálunk töltött időt, ne pedig egy kötelező, kellemetlen programként. A szakmai háttér megvolt, a tökéletes bánásmódot is megtanultuk az évek során. Csak és kizárólag olyan kollégákkal dolgozom együtt, akik ezzel a hitvallással maradéktalanul egyetértenek. Ezek után már csak a 3. elemre volt szükség, a kényelmes és szép környezetre, ahol mindenki szívesen szépül akár hosszú órákon keresztül is. Ezért nyitottam meg nagyobb szalonomat a Pozsonyi úton 2015-ben. http://heiszlerszalon.hu/

 Milyen új technológiákat alkalmaztok?

Érdemes tudni rólunk, hogy mi soha nem állunk meg a fejlődésben és folyamatosan részt veszünk alkalmi frizura szemináriumokon is, hogy mindig a legújabb trendet tudjuk prezentálni kedves Vendégeinknek. A sok éves szakmai tapasztalatunk azt támasztja alá, hogy a frizurák elkészítése során rengeteg mindent figyelembe kell vennünk:

- ruha formája, színe, csokor színe, milyen ékszert fog viselni, a pár közötti magasság különbség az alkalmi cipők felvételekor, lesz-e fátyol, kültéri vagy beltéri lesz-e az esküvő stb. 

Hajszínekben is mindig a legújabb divatirányzatokat követjük. Az ombre, a sombre, a balayage, a babylights és a kontúrozási technikák specialistái is vagyunk. Ezeket a technikákat, minden menyasszonyi frizurához kifejezetten ajánljuk vendégeinknek, mivel egy feltűzést és egy kontyot is különlegesebbé tesz, mint egy homogén hajszín. A kiengedett, behullámosított frizura is sokkal extrább egy balayage festéssel, még akkor is, ha a kontraszt csak minimális a színek között.

 Milyen 2016 menyasszonyának a frizurája?

A 2016-os alkalmi frizura trendet a természetesség és lazaság jellemzi. A hullámok dominálnak akár feltűzött, akár leengedett viseletről is legyen szó. Háttérbe szorulnak a tisztára fésült, merev vonalú, klasszikusabb kontyok. A fonás is megjelenik díszítő elemként a hajkölteményekben. Ezen kívül legnépszerűbb éke az esküvői frizuráknak, a virágok, virágból készült hajpántok. Az előbbiek kombinálására nagyon figyeljünk oda, hiszen tudjuk "a kevesebb, néha több"!

         

 Lehet-e rövid a haja egy menyasszonynak?

Érdekes dolog ez. Hölgy vendégeinknél azt tapasztaljuk, hogy már a leánykérés előtt is elkezdik növeszteni a hajukat, hogy ha megkéri őket a párjuk, akkor az esküvőre készen álljon a hajuk egy gyönyörű hajköltemény elkészítéséhez :-). Valamiért az emberek fejében egy menyasszony leginkább hosszú hajjal jelenik meg, talán a gyerekkorunk hercegnőire asszociálunk (a menyasszonyi ruha miatt), akiknek soha nem volt rövid hajuk. Természetesen a menyasszony személyisége dönt ebben is. Miért ne lehetne rövid a haja, amennyiben nem a legnagyobb abronccsal és legtöbb csipke/gyöngy díszítéssel ellátott ruhát választja ki. És ha a leánykérés váratlanul történik és menyasszonyunk kizárólag hosszú hajjal képzeli el magát az oltár előtt, abban az esetben már nagyon szép, természetes hatású póthajakat tudunk bevetni :-) .

 Volt-e már arra példa, hogy valakinek egy merőben más színt vagy fazont javasoltatok?

Válaszom egyértelműen:IGEN, bár ezt SOHA nem esküvő előtt 1-2 hónappal tesszük. Fontos,hogy a menyasszonynak legyen ideje megbarátkozni az újdonsággal. Mivel valljuk be, alkalmi frizurát életünk során nem sűrűn viselünk, ezért elég egy dolog, amivel a tükörbe nézve meg kell barátkozzon. A legfontosabb számunkra, hogy az esküvői frizurát teljes mértékben rászabjuk a viselőjére.

 Mi a mottója a szalonnak?

A frizura nem csupán egy szépészeti kellék, hanem a lélek egy fontos darabja! A Heiszler Szalonban nem csupán az elhasználódott tincsekre fókuszálunk. Azt szeretnénk, hogy aki feláll a székből, az ragyogjon. Mert egy jó frizurától a lélek szépül!

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

képek: HarmonyArt Fotó, Attila Enyedi Photography, Ágoston Flóra Photography

A képen látható frizurák a Heiszler szalon, Paréj Kinga munkái.

Esküvői válogatások