Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Hozd magad formába az esküvődre

Először a menyasszonyi ruhapróbán szembesülhetünk azzal, hogy az alakunk nem olyan amilyennek szeretnénk az esküvőn. A ruha itt-ott előnytelen részeinket mutathatja vagy hangsúlyozza és a karunk sem tűnik eléggé formásnak egy pántnélküli ruha viseléséhez. De nem kell kétségbe esnie senkinek, hiszen akár 3 hónap is elég ahhoz, hogy formába hozzuk a testünket. Ezért, érdemes a ruhát akkor kiválasztani, amikor elértük a számunkra ideális alakot.

                                     

Ne úgy válasszunk ruhát, hogy: „ezt a ruhát kérem, mert úgyis bele fogok fogyni az esküvőmre”. Mert mi van akkor, ha a lelkesedésünk nagyobb, mint az akaraterőnk?

A kívánt alkat elérésében semmiképpen nem a drasztikus fogyókúra a célravezető, mert a koplalás után az emberek nagy része visszaszedi a már leadott kilókat. Ideálisnak a heti 0,5-1 kg súlyvesztés mondható. Az általános szabály, ami mindig biztos sikert hoz, ha kiiktatjuk az étrendünkből a cukrot, zsírt, tészta és fehér kenyérféléket valamint a vajat. Krumpli helyett inkább párolt, grillezett zöldséget vagy hántolatlan barnarizst fogyasszunk. Húsokból inkább a sovány fehér húsok és a hal javasolt. Nassolni pedig zöldséget és gyümölcsöt érdemes. A folyadékoknál kerüljük a cukrozott italokat (még a diétás kólát is) és alkoholt, helyette inkább szénsavmentes ásványvizet igyunk. Ahhoz pedig, hogy a fogyás mellett az alakunkat is formáljuk szükséges a mozgás. Mindenki végezzen olyan mozgást, amit leginkább kedvel, hogy ne munkának, hanem felszabadult örömnek élje meg. pl.: jóga, aerobic, zumba, spinning stb… Fontos, hogy rendszeresen heti minimum 3-szor sportoljunk. A megfelelő diéta és testmozgás biztosan eredményt hoz!

        

             

Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű betartani hónapokon keresztül, de kis idő múlva életmóddá válik nem úgy, mint a koplalás vagy az egészségkárosító fogyi tabletták. Ha úgy érzed nem vagy képes egyedül végigcsinálni, akkor keress fel személyi edzőt vagy dietetikust. Ne akarjatok a mai trendeknek megfelelni és nádszálvékonyra fogyasztani magatokat.

Mindenki a saját testalkatának megfelelően akarjon változást elérni. Egy vastag csontozatú nőnek sosem lesznek vékony végtagjai. De mint tudjuk, a férfiak egyébként is a nőies idomokat kedvelik jobban. Kutatások bizonyítják, hogy a menyasszonyok 70%-a fogyókúrázik az esküvőt megelőzően. Sokan annyira elszántak, hogy nem riadnak vissza semmitől a cél elérésének érdekében. A brideorexia az anorexia olyan változata, amely kifejezetten a menyasszonyokat érinti. Ez alól a betegség alól még Kate Middleton sem volt kivétel.

                   

A betegségnek különböző jelei vannak. Egyesek őrült koplalásba vagy embertelen edzésbe mások, drasztikus kalóriamegvonásba vagy dohányzásba kezdenek. A brideorexia egyaránt jellemző véknyabb és teltebb menyasszonyokra is. Mielőtt belekezdenél, gondold végig, hogy szükséged van-e fogyásra, ha igen akkor reális tervet tűzz ki magad elé. Készülj kellő odafigyeléssel életed legszebb napjára, amikor kipihenten és boldogan állsz majd az oltár elé!

                                     

A völegényed szemében mindenképpen Te leszel a legszebb! 

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

forrás: pinterest

Esküvői válogatások