Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Esküvői kérdezz-felelek

K: Vacsora a szolgáltatóknak?

V: A legtöbb zenekar, fotós, videós és az esküvői személyzet azon tagjai, akik a fogadás végéig maradnak szerződése tartalmazza, hogy a fizetésük mellett vacsorát is kérnek szolgáltatásukért cserébe (alkoholos italt ez nem tartalmaz, nem véletlenül, elvégre ők a munkájukat végzik). Azonban ha nem is tartalmaz ilyen kikötést a szerződés, szép gesztus és a hálás személyzet a szolgáltatás minőségét is javíthatja. Persze nem kell a teljes menüsort szervírozni számukra is, elég egy egyszerűbb, egyfogásos vacsora.

 

K: Szeretném pár kollégámat meghívni az esküvőre. Hogyan tegyem ezt anélkül, hogy a többieket megsérteném?

V: Természetes, hogy nem tudsz mindenkit vendégül látni, ez nem is elvárás. A legegyszerűbb persze az, ha egyiküket sem hívod meg, azonban ha mégis ragaszkodsz, a döntésedhez nem árt okosan választani. Először is a főnöködet nem tanácsos kihagyni, ha van titkárnőd vagy asszisztensed esetleg szép gesztus őt is meghívni. Ha van egy kialakult baráti köröd az irodában, két lehetőséged van: mindenki vagy senki. A legfontosabb, hogy ügyelj rá, ne sérts meg senkit!

K: Mi a bevett szokás a plusz 1 főt illetően?

V: Nem gondolom, hogy minden vendéghez hozzá kellene számolnod plusz egy embert, hiszen a te költségvetésed is véges. A következő esetekben azonban mindenképp két emberrel számolj:

  • házaspárok (akkor is, ha a párnak csak egy tagját ismered)
  • jegyespárok
  • élettársak
  • olyan hosszú-távú, komoly kapcsolatban élő párok, akiknél kínos lenne csak az egyik felet meghívni

Ha valamiben nem vagy biztos, hallgass a megérzésedre és mindenképp egyeztess a vőlegényeddel.


K: Az egyik koszorúslány kifogásolja a számára kiválasztott ruhát. Mit tegyek?

V: Mint menyasszony, a koszorúslány ruhát te választod ki. Hallgasd meg őket, vedd figyelembe a véleményüket, de minél többen vannak, annál valószínűbb, hogy egyiküknek nem fog tetszeni a választásod.  Válassz ki 2-3 lehetséges opciót és hagyd, hogy a végső döntés az övék legyen. Ha van egy koszorúslány, aki még ezután is elégedetlen, mond el neki sajnálod, hogy nem tetszik neki a ruha, megérted a döntését és hogy sajnálnád ha eggyel kevesebb koszorúslányod lenne. Ezek után biztosan észbe kap és ragaszkodni fog hozzá, hogy megtarthassa a státuszát.

Forrás:Pinterest

Esküvői válogatások