Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Esküvői etikett

2016 ESKÜVŐ etikettje jelentősen megváltozott az elmúlt évekhez képest. Ma már a párok nagy része saját maga fizeti az esküvő költségeit, nem támaszkodva a szülői segítségre. Ennek az is oka, hogy a házasságkötések ideje némileg kitolódott és kellő egzisztenciával rendelkeznek a fiatalok. Megváltozott a családok összetétele is, sok az elvált szülő vagy a párnak vannak előző kapcsolatból született gyerekei.

  • MEGHIVÁS az esküvőre a párok elsődleges kérdése. Hogy kit hívjanak meg és legfőképp kit ne? Amikor a pár önállóan fedezi a költségeket, nem kötelező meghívni anya és apa barátait, vagy volt kollegáit. Ez a pár napja, ezért hívjanak olyan vendégeket, akikkel szívesen osztoznak az örömükben. Hasonlóképpen nem kötelessége meghívni azokat a családtagokat, akikkel hosszú ideje nincs már kapcsolata. Másik fontos változás a korábbi esküvőkhöz képest, hogy ma már teljesen elfogadott a gyerekmentes esküvő. A meghívó tartalmazza, hogy ez a nap csak a felnőtteké, így a szülőknek és az otthonmaradó gyermekeknek is lehet egy különleges napjuk.
  • SZERTARTÁS a hagyományoknak megfelelően a vőlegény először, csak az oltár előtt láthatta szépséges aráját. Ma már ez is sokkal rugalmasabb, hiszen sok esetben ezt megelőzi a kreatív fotózás. Az is elfogadott, hogy csak egy szertartást tartanak a nagy napon. Például a polgári szertartást az esküvőt megelőző napon, amelyen csak a szűk család van jelen, a templomi szertartást viszont az esküvő napján. Ennek több oka is van, elsősorban a logisztikai nehézségek, valamint az, hogy minél több idő maradjon az önfeledt szórakozásra.
  • ÜLTETÉS a szokásostól eltérően lehet csak 2 személyes a főasztal, ahol csak a menyasszony és vőlegény foglal helyet. Sok feszült pillanattól kímélheti így meg magát a pár az előzőekben említett vegyes családok kapcsán. A körasztalos ültetés ma már jóval népszerűbb, nem csak azért mert elegánsabb, de a társalgást is megkönnyíti.
  • ÉTKEZÉS már nem csupán a vacsorából és az éjféli menüből állhat, hanem welcome fogadásból, ahol svédasztallal vagy fingerfood finomságokkal fogadják az érkező vendégeket. A kor népbetegségére, a különböző ételallergiákra is figyelmet kell fordítanunk, ha azt szeretnénk, hogy minden vendégünk elégedett legyen.
  • PROGRAMOK az angolszász kultúra elterjedésével, sokkal színesebb és változatosabb lehet a nap. Már nem csupán szertartás, vacsora, menyasszonytánc ez esküvői programok sorrendisége. Kellemes perceket szerezhet a meghívottak és a pár részére egy rövid videó, amely bemutatja a pár életét külön-külön és a megismerkedésüket követően is. Megfűszerezve humoros elemekkel és kommentekkel.A beszédek a vacsorát megelőzően a szülők vagy a legjobb barát részéről újabb meghitt pillanatokat hozhatnak, amelytől még a sós is édes lesz! Amennyiben különböző nemzetiségű a pár, úgy érdemes az est folyamán betekintést engedni mind két nép kultúrájába, akár tánccal vagy zenével. A hatás garantált! A programok tárháza kimeríthetetlen, ehhez csupán annyi szükséges, hogy az esküvőszervező és a ceremóniamester jól ismerje a párt és annak megfelelően állítsák össze a forgatókönyvet és építik bele a katarzis pontokat.

Egy dolog viszont nem változott az évek során¬¬ ---- ÉLJEN SOKÁ AZ IFJÚ PÁR!

                                             

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

Esküvői válogatások