Konzultációkérés

Kérj ingyenes
Konzultációt!

Esküvő Pénteken?

Néhány éve még szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne hétvégén legyen az esküvő, mára azonban ez megváltozni látszik. Nem csupán a hétvégékre korlátozódnak a mennyegzők. Ennek több oka is lehet. Elsődlegesen a főszezonban (májustól szeptember végéig) lévő hétvégék korlátozott száma.

                               

                                         fotó: Serenity Team                                           fotó: Serenity Team                       

Bármennyire is romantikus egy téli esküvő, a párok többsége jellemzően a fenti időszakra időzíti esküvőjét - valljuk be érthető okokból -. Sok pár már a nagy nap előtt 1-1,5 évvel korábban elkezdi szervezni az esküvőt, ennek okán hamar betelhetnek a legnépszerűbb, álom helyszínek és szolgáltatók időpontjai. Egy karácsonyi vagy Valentin napon történt lánykérés esetén nagy valószínűség szerint már a kedvelt időpontok foglaltak.

Erre lehet megoldás a hétköznapi, Pénteki esküvő.

                                                                   

Néhány érv a Pénteki esküvők mellett:

  • Nagyobb a valószínűsége, hogy főszezonban a kedvelt helyszínek és szolgáltatók naptára még nem telt be.
  •  A pénztárcáitoknak is jó hír, hogy az éttermek, rendezvény helyszínek és esetlegesen más szolgáltatók nagy része akár 10-20% kedvezményt is biztosít áraiból a Hétköznapi időpontokra.
  •  Garantáltan nem kell attól tartania a párnak, hogy a házasságkötő teremben vagy templomban futószalagszerűen zajlik majd a ceremónia, mint egy szombati esküvőn, ahol a következő párhoz tartozó násznép türelmetlenül várja, hogy vége legyen a szertartásnak.
  •  Sokkal nagyobb szabadsága van a párnak az időpont választás tekintetében is legyen az nap vagy óra.
  •  A vendégek szempontjából is sokkal kedvezőbb egy Pénteki dátum, mert így lehetőségük lesz kipihenni a mulatozást a hétvégén még akkor is, ha szombat reggel ér véget a buli! A párnak pedig nem érdemes aggódnia, hogy nem jönnek el a meghívottak, mert akinek fontosak vagytok az ott lesz akkor is, ha hétköznapra esik a mulatság.
  • Arról nem is beszélve, hogy így lehetőség adódik a több napos mulatozásra, ahogy ez más kultúrákban megszokott (pl. Török).

                                                                   

                                                                                                  fotó: Serenity Team

 

Kívánok mindenkinek örömteli készülődést! :)

MSE az esküvőszerveződ

 

Esküvői válogatások